Kolaudovali sme bytové domy v Etape 3 a Etape 4

Vo štvrtok 16. mája 2024 investor projektu Kamence, spoločnosť Istrofinal, a.s. spoločne s generálnymi dodávateľmi stavby – KAMI PROFIT, s.r.o. (Etapa 3) a STAVIZOL – Pozemné stavby, s. r. o. (Etapa 4) slávnostne kolaudovali ďalších 6 dokončených bytových domov.  Na podujatie prijali pozvánku aj zástupcovia mesta Kysucké Nové Mesto, zástupcovia Okresného úradu Kysucké Nové Mesto, majitelia nových bytov a ďalší pozvaní hostia. Bytové domy navrhla opäť kancelária SLLA Architekti.

V novej mestskej štvrti Kamence išlo už o štvrté takéto podujatie, ktoré spoločnosť Istrofinal organizuje predovšetkým ako poďakovanie všetkým, ktorí sa priamo alebo nepriamo podieľali na realizácii výstavby bytových domov a občianskej vybavenosti a tiež klientom za prejavenú dôveru.

Dokončené bytové domy v Etape 3 a 4  požehnal pán dekan ThLic. PaedDr. Peter Holbička. Investor spoločne s generálnymi dodávateľmi stavby, zástupcom mesta a prednostkou okresného úradu zasadili pamätný strom a poliatím základného kameňa symbolicky uviedli ďalšiu časť Kamencov do života.

V 3. a 4. Etape pribudlo v šiestich bytových domoch spolu 181 bytov. Väčšina z nich má už svojich majiteľov, k dispozícii sú ešte byty 1+kk, 2+kk a 3+kk. Byty spĺňajú kritériá na financovanie úverom cez Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB), ktorý aktuálne ponúka hypotekárne krytie s úrokom 1% počas celej doby splácania úveru.

V 3. etape pribudol aj významný prvok občianskej vybavenosti – moderný priestor špeciálne naprojektovaný pre materskú školu, s veľkou záhradou, terasou a ihriskom. Prevádzku materskej školy zabezpečuje Súkromná materská škola Dráčik, ktorá aktuálne príjma nových žiakov a prevádzku spustí v septembri 2024.

Zľava: Ing. Slavomír Bodis – predseda predstavenstva spoločnosti Istrofinal, a.s., Mgr. Marcela Lisková – prednostka Okresného úradu Kysucké Nové Mesto, Ing. Marián Mihalda – primátor Kysuckého Nového Mesta, Ing. Ladislav Lipka – obchodný riaditeľ spoločnosti KAMI PROFIT, s.r.o. a Ing. Miroslav Kopera, konateľ spoločnosti STAVIZOL – Pozemné stavby, s. r. o.

Foto: Richard Köhler